Taurines

Gala d'entrega dels trofeus taurins 2015

Els triumfadors de les fires de Falles i Juliol de 2015 van protagonitzar, l'11 de març de 2016, en la sala Alfons el Magnànim de La Beneficència, la gala de lliurament dels premis taurins de la Diputació, que va comptar amb la presència de Morante de la Pobla, Rafaelillo i Daniel Luque, el ramader Álvaro Núñez del Cuvillo i el mayoral del Ventorrillo, Enrique Sánchez, novilleros com Batolla i Cristian Climent, el rejoneador Andy Cartagena i banderilleros i picadores com José Antonio Carretero, Juan José Trujillo, Curro Javier i José Antonio Barroso.

La gala, presentada per Carlos Bueno i Ángel Berlanga, va comptar també amb la presència dels principals sectors d'afeccionats de la província i els especialistes dels mitjans de comunicació, que en la Fira de Falles que s'ha iniciat aquest divendres van a comptar amb un paper rellevant, en incrementar-se de forma considerable la seua presència en el jurat. Un jurat que passa de 18 a més de 40 membres, entre els quals estaran tots els periodistes especialitzats en assumptes taurins de la ciutat, els directors dels espais dedicats al bou en Canal+ i TVE, Manolo Molés i Federico Arnás, i els directors de les revistes nacionals de referència, cas de José Luis Benlloch, de Aplausos, i José Luis Ramón, de 6 Bous 6. 

Una altra de les novetats de la present fira i que s'espera mantenir en edicions venideres, és la reducció de 13 a 4 premis, la qual cosa busca concedir una major qualitat i serietat al certamen taurí, al costat de la professionalització i democratització del jurat. Així ho va avançar el diputat de la Plaça de Bous, Toni Gaspar, durant la seua intervenció en la gala de lliurament dels premis taurins del passat any. 
Els alumnes de l'Escola Taurina van participar de forma activa en el lliurament de guardons al costat del president del Consell Jurídic Consultiu, Vicente Garrido, el director general de Seguretat i Emergència, José Mª Àngel, el comissari cap de la Policia Autonòmica, Álvaro Rodríguez, el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Valderrama, i els diputats de la Corporació Toni Gaspar, Pepe Ruiz, Mercedes Berenguer, Conxa García, José Enrique Aguar, Mamen Peris, Mª Carmen Contelles, Miguel Bailach i Modest Martínez.

 

Premis de la Fira de Fallas 2015

 

Triunfador: El Juli

Millor faena:Morante de la Puebla

Millor estocada:Sebastián Castella

Millor bou:Juncoso, de Núñez del Cuvillo

Millor novillo:Gestor, de El Parralejo

Millor toreig de capa de matador:Daniel Luque

Millor toreig de capa de novillero:Varea

Novillero triomfador:Varea

Millor rejoneador:Andy Cartagena

Millor peó de brega:José Antonio Carretero

Millor parell de banderilles:Juan José Trujillo.

Millor Correguda y Millor picador:desiertos.

 

Premis de la Fira de Juliol 2015

 

Triunfador: Rafaelillo

Millor faena:Alejandro Talavante

Millor estocada:Manzanares

Millor bou:Asturiano, de Núñez del Cuvillo

Millor novillo:Hilandero, de El Ventorrillo

Millor toreig de capa de matador:desierto

Millor toreig de capa de novillero:Álvaro Lorenzo

Novillero triomfador:Cristian Climent

Millor rejoneador:Hermoso de Mendoza

Millor peó de brega:desierto

Millor parell de banderilles:Curro Javier

Millor picador:José Antonio Barroso

divendres, 11 març, 2016 - 20:45
Noticies

La fira taurina de Falles de la Plaça de bous de València per a l'any 2019 oferirà huit corregudes de bous, un festeig de piques i dos corregudes de jònecs amb picadors en un cartell on destaquen Enrique Ponce, Román, El Juli, José Mari Manzanares i Cayetano. La venda d'entrades soltes per a aquesta Fira de Falles de la plaça de bous de València començarà el dilluns 25 de febrer .

La Sala Alfons el Magnànim de la Beneficència acollirà dilluns, 4 de febrer, a les 19:00 hores, la presentació dels cartells taurins per a l'any 2019 a la plaça de bous de València.

La Fira de Juliol, que s'obrirà el diumenge 22 amb una correguda de jònecs per a Jesús Chover, Toñete i Diego San Román, comptarà en la seua programació amb el II Certamen d'Escoles Taurines els dies 13, 14 i 21 del mes. 

Els cartells de la Fira de Juliol són els següents: 

Diumenge 22 de juliol. Jònecs de Zacarías Moreno per a Jesús Chover, Toñete i Diego San Román. 

El Centre d'Assumptes Taurins de la Diputació Provincial de València continua la seua aposta per aprofitar la plaça de bous com a nucli i cor de cultura. Així, en paral·lel a la celebració dels festejos de la Fira de Juliol , el cós de la ciutat tornarà a albergar un total de set exposicions aprofitant tots i cadascun dels racons de l'històric immoble amb possibilitats expositives.